Wie is Petra de Jong ?

Petra de Jong Over mijzelf :   Ik ben Petra de Jong, Geboren en getogen in het Limburgse Geleen. Ik ben geboren in September 1967 en ben een alleenstaande moeder van 2 Kinderen. Mijn zoon; Ricardo van 18 en mijn dochter; Gitana van 15. Verder heb ik nog 2 hondekindjes Dusty(9) en Iris (1/2 jaar)

Al op jonge leeftijd was ik creatief bezig. . . ik heb van alles gedaan en geleerd van breien tot calligrafie, tekenen en boetseren. Daar ben ik zo'n 20 jaar geleden al mee begonnen (zoals velen met het welbekende brooddeeg) maar door allerlei omstandigheden heeft het een tijdje stil gelegen.... Drie jaar geleden kwam ik na lang aandringen van m'n kids op de computer terecht en sindsdien is ook deze niet meer uit m'n leven weg te denken...Ik verzamel al een aantal jaren elfjes en ik tikte elfen op google in....Er ging een wereld voor me open!!!!!!!!!!!!! En zoooo mooi...allemaal hand gemaakt! Kortom het hek was van de dam en m'n bloed begon weer te kriebelen....

Mijn grote voorbeeld is Hannie Sarris en ook Diane Guelincx. Ik nam de grote stap om Hannie per mail te laten weten dat ik weg was van haar elfjes en dat ik best wel een cursus wou doen om vrouwenkopjes te leren boetseren...bij mij werden het alleen maar mannetjes...Ik wist dat er een wachtlijst was en tot m'n verbazing was ik toch vrij snel aan de beurt! Mijn eerste keer dat ik met zelfhardende klei ging boetseren en ook nog meteen een full sculpt! Wat een uitdaging en wat een openbaring voor me was dat!!! Ik denk nog steeds met zoveel plezier aan mijn cursussen terug en ga ook nog een keertje terug!!!

In het verleden heb ik van alles geboetseerd, bosfiguurtjes, trollen, draakjes, elfenbabietjes, zeemeerminnen en dus m'n elfjes. Dat is toch wel m'n favoriete onderwerp en dan werk ik nu toch nog het liefst met zelfhardende klei zoals Premier en La Doll. Ik heb met fimo, creall en ook met sculpty, living doll en pro sculpt gewerkt maar vanwege m'n exceem hou ik het toch liever bij de zelfhardende kleisoorten! Wel maak ik tussendoor nog wel eens een klein elfje van een van de polymeersoorten. Ik ben nog niet echt met mijn werk naar buiten getreden, maar inmiddels heb ik wel enkele van mijn elfen verkocht. Op mijn site wil ik laten zien wat ik zoal heb gemaakt!